Charles Hoskinson, Cardano'nun NFT Vizyonunu ve Planlarını Açıkladı

Eşsiz tokenler (NFT’ler) ile ilgili koyduğu yeni bir videoda Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Cardano'nun bu alandaki geleceğinden ve genel olarak merkeziyetsiz finanstan (DeFi) bahsetti:

“Bugünlerde Alonzo için her şeyi yerine getirme konusunda çok konuşuyoruz. Yapılacak çok şey var: oracle'lar, sabit koinler ve NFT pazarları çok önemli hale geldi.”

Hoskinson en son Ethereum tabanlı pazarlarda platformları test etmek adına hayır kurumları için 2 NFT'yi açık artırmaya çıkardı. Bununla birlikte, Hoskinson, son zamanlarda kullanıcı deneyimini ve her birinin artılarını ve eksilerini keşfetmek için Algorand, Tezos ve EOS gibi diğer blokzincirlerde başka NFT pazarlarını denediğini de açıkladı.

Hoskinson ayrıca büyüyen Project Catalyst programına da değindi. 2020'de başlatılan girişim, Cardano - Voltaire'in beşinci ve son aşamasının bir parçası ve kripto ile ilgili çeşitli protokolleri finanse eden merkezi olmayan bir yönetim projesi olarak çalışıyor. Bunun yanı sıra, Cardano yakın bir tarihte, Project Catalyst'in bir yıldan kısa bir süre içinde “dünyanın en büyük merkeziyetsiz otonom organizasyonu (DAO) haline geldiğini duyurmuştu. Hoskinson, bunun sonucunda DAO'nun bu yıl için belirlenen tüm hedefleri çoktan aştığını söyledi. Ancak bunu yönetmenin de zor bir görev olduğunu belirterek bunu yapmak için yeni ortaklar gerektiğini söyledi:

“Yapabileceğimiz şey, onlara işleyişi göstermek, destek ve tavsiyelerde bulunmak ve bazı durumlarda belki de Catalyst'in sunduğunun üstünde ve ötesinde fon sağlamaktır. NFT'ler 5 yıl, 10 yıl veya 15 yıl sonra nerede olacak ve hangi iş modelinin başarı şansı en yüksek?”

NFT platformlarının çoğu şu anda Ethereum blokzincirinin üstünde çalışırken, gelecekte Cardano'ya geçmeye eğilimli olacaklarına inandığını belirten Hoskinson, müzakerelere başlamak için ilk on pazar yerinden birkaçıyla iletişime geçtiğini söyledi.

“Bu protokolleri klonlamak çok kolay; bunlarla ortak olmak çok kolay; sadece NFT'lerde, ilk 10 pazaryerinden birkaçına yaklaştık ve onları Cardano'ya aktaracak görüşmelere çoktan başladık. Çünkü neden olmasın? Bu kolay bir görüşme ve sadece mühendislik kaynakları gerekiyor.”

Son olarak Hoskinson, şirketinin bu alanda ortaklıklar aradığını ve önümüzdeki haftalarda birkaç duyuru sözü verdiğini söyledi.