Dego Finance (DEGO) Nedir?-banner-imageKoin İncelemeleri

Dego Finance (DEGO) Nedir?

Projenin Adı: Dego Finance

Projenin Belirteci: DEGO

Projenin İnternet Sitesi: https://dego.finance/home

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/dego_finance

Projenin İzahname Adresi: https://docs.dego.finance/


A. Dego Finance (DEGO) Nedir?

Dego Finance (Dego), farklı blokzincir teknolojileriyle uyumlu çalışabilen, zincirler arası NFT ve DeFi odaklı bir platformdur. Altyapısı sayesinde herkesin NFT'leri basabileceği, NFT madenciliği, açık artırmalar ve ticaret başlatabileceği açık bir NFT ekosistemidir. Dego Finance, Mart 2021’de anonim kalan bir ekip tarafından kuruldu ve geliştirildi.


B. Dego Finance (DEGO) Neler Sunmaktadır?

Dego Finance, birçok farklı yenilikçi uygulama aracılığıyla NFT'lerin işlevini ve kullanışlılığını geliştirerek yeniden bir ekosistem inşa etmeyi hedeflemektedir. Diğer bir ifadeyle Dego, her kullanıcının basit ve hızlı bir şekilde NFT'ler oluşturmasına ve bunların ticareti ve madenciliğinin yapılmasına, açık artırmaya sunulmasına olanak tanıyan bir ekosistem geliştirmektedir. Bu hedef doğrultusunda geliştiriciler DEGO’nun NFT protokolünü, kullanıcı edinimi ve token dağıtımı için kullanılabilecek blokzincir projeleri için çapraz zincirli ikinci katman bir altyapı olarak geliştirdi. NFT’leri açık artırmaya çıkarmak veya doğrudan satmak için kullanıcılar; DEGO NFT Market, BSC NFT Market ve Opensea gibi platformları kullanabilirler.

Blokzincir projeleri kapsamında kullanıcı tabanlarının daha işlevsel oluşturmasına ve NFT destekli uygulamaları gerçek kullanışlılıkla geliştirmesine yardımcı olmak için, çapraz zincir boyunca ek özelliklere sahip NFT uygulamaları geliştirmek için kullanabilecekleri bir katman 2 çözümü sunmayı da amaçlıyor.

Dego Finance’in önemli özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • DEGO NFT Suite ile proje NFT yaşam döngülerinin yönetilebilmesini sağlamaktadır. DEGO NFT Suite; NFT Foundry, NFT müzayedesi, marketplace ve ScanDrop uygulamalarını içermektedir.

  • BSC, Ethereum (ETH) ve Polkadot (DOT) gibi çoklu blokzincir ağları üzerinde çalışabilir.

  • Dego, merkeziyetsizliği misyonu olarak benimsemiştir ve geliştirme faaliyetlerini bu çerçevede yürütmektedir.

  • Dego Finance’in ağ güvenliği blokzincir güvenlik firması olan Beosin tarafından denetlendi.

  • DEGO tokenları likidite madenciliği yolu ile basılabilir.

  • DEGO token deflasyonist bir yapıya sahiptir.

DEGO’nun Sunduğu Avantajlar

Dego, deflasyonist yapıyı token yakma stratejisiyle korunmayı hedeflemektedir.

  • DEGO token ile kullanıcılar düzenli temettü alabilmektedir.

  • NFT Suite ile NFT basımı, stake, açık artırma, ticaret ve daha fazlası için DEGO kullanılmaktadır.

  • DEGO kullanıcıları yönetişim kararlarına katılabilme yetkisine sahiptir, bu sayede merkeziyetsizliğin korunması amaçlanmaktadır.

  • Ödül avcılığı, NFT müzayedesi gibi sürekli olarak geliştirilen uygulama ve içeriklerle çeşitli teşvik sistemleri yaratılarak DEGO token desteklenmektedir.


C. Dego Finance (DEGO) Teknolojisi

Dego Finance; bir cross-chain protokolü olduğu için hem Ethereum hem Binance Smart Chain teknolojisiyle uyumludur. Binance Smart Chain (BSC), Ethereum (ETH) ve Polkadot (DOT) gibi çoklu blokzincir ağları üzerinde çalışabilir. Proje bu noktada blokzincir projelerinin kullanıcılar kazanmasını, token dağıtmasını ve çeşitli NFT uygulamaları geliştirmesini sağlar.

Dego, Pay İspatı (PoS) algoritmasını kullanmaktadır.

Dego Finance, sadece bir NFT platformu değildir. Daha önce bahsettiğimiz üzere NFT ve DeFi’ın bir birleşimi olarak faaliyet göstermektedir. NFT’ler kapsamında birçok yeni özellikler geliştirmek için çalışmalar yürütmektedir. Örneğin; standart NFT pazaryerleri gibi sadece NFT’ler için açık artırmalar düzenleme hizmeti sunmakla yetinememektedir. Dego ekosistemine dahil olan kullanıcılar ya da geliştiriciler; ticaret ve madencilik yapabilirler, kendilerine ait tokenize varlıklar yaratabilecekleri teknolojik bir altyapıya sahip olabilirler.

Dego ekosisteminde NFT’ler altı derece ayrılarak kategorize edilmektedir. Bunlar; Bronze, Silver, Gold, Platinium, Diamond ve Kryptonite’dir. Her NFT kategorisi belirli bir güce ve madencilik verimliliğine sahiptir. Bu NFT kategorilerinden BRONZE en düşük derece, Kryptonite ise en değerli olarak kabul edilmektedir. Bir NFT’nin madencilik verimliliği ne kadar yüksek olursa, DEGO token sahibi olma oranıda o kadar yüksektir. Ayrıca NFT’leri stake ederken elde edilen verimde buna bağlı olarak artmaktadır. Bunun da ötesinde güç değeri, NFT'nin katman 1'den 7'ye kadar uzanan katmanını belirler.

Kullanıcılar, madencilik havuzlarında pay sahibi olmak için ERC-20, BEP-20 ve diğer NFT’lerini birleştirerek yeni bir NFT yayınlayabilme hakkına sahiptirler. Başka bir ifadeyle bir havuz, en büyük birleşik madencilik gücüne sahip olabilmektedir.


D. Dego Finance (DEGO) Ekibi ve Şirketi

Dego Finance, Mart 2021’de anonim kalan bir ekip tarafından kuruldu ve geliştirildi. Dego geliştiricileri merkeziyetsiz yönetime inandıklarını öne sürerek kimliklerini gizli tutmayı tercih etmektedirler. Proje bu yaklaşım kapsamında snapshot üzerinden yönetilmektedir. Kullanıcılar herhangi bir nick ya da isimle yayın paylaşmamaktadırlar.


E. Dego Finance (DEGO) Dijital Varlık Ekonomisi

Dego Finance ilk olarak Eylül 2020'de Ethereum blokzincirinde kullanıma sunuldu, ancak daha sonra düşük ücretlerinden yararlanmak için Binance Smart Chain'e geçiş yaptı. Dego’nun maksimum arzı 21,000,000 DEGO’dur. Token yakma stratejisiyle deflasyonist yapısını korumaya çalışmaktadır.

Dego Finance Token dağılımı aşağıdaki gibidir;

Madencilik: %80 (16.800.000 DEGO)

Ön satış: %10 (2.100.000 DEGO)

Değiştirilebilir Likidite Havuzları: %5,25 (1.102.500 DEGO)

DEGO DAO: %3.75 (787.500 DEGO)

Airdrop: %1 (210.000 DEGO)


F. Dego Finance (DEGO) İş Birlikleri

Dego Finance, pek çok farklı şekilde iş birliği ile karşımıza çıkmaktadır. Projenin yatarıcılarının anonim olması güvenilirlik açısından kimi noktalarda zorluklar çıkarsa da Dego Finance’in sahip olduğu iş birlikleri oldukça güvenilir bir intiba bırakmasını sağlamaktadır. İş birliklerinden bazıları şunlardır; Math Wallet, Safe Pal, PancakeSwap, BSC, Binance Charity, Burger Swap, Bounce.


G. Dego Finance (DEGO) Değerlendirme

Dego Finance, pazarlama stratejilerini hızlandırmak ve kullanıcı tabanını büyütmek için tasarlandı. Planlanmış tol haritasında sürekli yeni bir ürün lansmanı ve özellik yayın akışına sahip olduğunu gözlemliyoruz. Bunlarla birlikte proje önemli ortaklıklarla kendini geliştirmeye devam etmektedir.

DEGO Finance, NFT'leri kullanarak madenciliği, açık artırmaları ve ticareti destekleyen bir NFT ekosistemi olmasının yanı sıra merkeziyetsiz finans (DeFi) birleştirmesiyle geleneksel NFT kğlatformu kalıplarının dışına çıkmaktadır. Ekip, NFT'lere yepyeni bir anlam katabilmek adına sürekli olarak faaliyet göstermekte ve yenilikler yapmaktadır. İnovatif tarafını her daim ön planda tutan proje olma misyonu açısından Dego kullanıcıların dikkatini çekmektedir.