Ethereum'un Bellatrix Yükseltmesi Gerçekleşti

Ethereum'un Bellatrix yükseltmesi gerçekleşti. Bu yükseltme, Ethereum'un Pay İspatı (PoS)’na geçmesinden önceki son adımlardan biri ve Beacon Chain'de etkinleştirildi. Paris yükseltmesinin önümüzdeki hafta 13-15 Eylül civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Paris yükseltmesi ile The Merge süreci tamamlanmış olacaktır.

Peki "The Merge" Nedir?

The Merge işlemiyle Ethereum 2.0 geçişi, ağın fikir birliği mekanizmasının değişmesiyle sınırlı değil. Aynı zamanda, The Beacon Chain’in başlatılmasından sonra 2. aşama olan Shards teknolojisi ağa dahil edildi. Ethereum ağı üzerinde “Sharding” işlemi kullanılarak, çok büyük veri tabanlarının daha küçük ve daha kolay yönetilebilir bölümlere ayrılması sağlanacak. Böylece ağ üzerindeki ölçeklenebilirlik sorununun çözümü sağlanacak.

The Merge ile Ethereum kripto madenciliği yapılan bir kripto varlık olmaktan çıkacak ve ağ üzerindeki madencilerin yerini doğrulayıcılar (validatörler) alacak. Ethereum ağı üzerinde doğrulayıcı olmak isteyenler 32 ETH kilitleyecek ve işlemleri yanlış onaylamaları halinde, çeşitli cezalarla karşılaşacaklar; bu cezalar kilitlenen fonların tamamına el konulmasına kadar gidebilmektedir.

The Merge hakkındaki detaylı bilgilere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.