FIFA, NFT Planlarıyla Yapay Zekalı Destekli Dünya Kupası Futbol Mobil Oyununu Tanıttı

FIFA, yapay zekadan (AI) yararlanan 4’e 4 futbol strateji oyunu World Cup AI League’in açık beta sürümünü başlattı. Web3 AI firması Altered State Machine tarafından geliştirilen mobil oyunun şu anda Android'de mevcut olduğu ve yakında bir iOS lansmanının planlandığı belirtildi.

Altered State Machine Kurucu Ortağı Aaron McDonald yaptığı açıklamada, "Misyonumuz sıradan oyuncuları Metaverse yapay zeka oyun dünyasına yönlendirmek ve FIFA'nın yapay zeka ligi ile dünyanın dört bir yanındaki futbol taraftarlarının en sevdikleri sporla etkileşime girmeleri için benzersiz yeni bir fırsatın kilidini açıyoruz" dedi.

FIFA'nın oyununda karakterlerin hareketleri yapay zeka tarafından kontrol ediliyor ve bu da onların güçlü ve zayıf yönlerini belirliyor. Fantezi futbol veya diğer spor yönetimi oyunlarına benzer şekilde, oyuncular takım koçu ve sahibi olarak hareket ediyor. Oyun şu anda Paris, Rio de Janeiro, Yaoundé ve Seul gibi uluslararası yerlerden esinlenen haritalar sunuyor.

AI League ücretsiz bir oyun olsa da, bir Altered State temsilcisi Decrypt'e yakın gelecekte oyun için bir NFT pazarı açmayı planladıklarını doğruladı. Bu pazar açıldığında, oyundaki karakterler NFT'lere dönüştürülecek ve ileride tüm karakterler NFT'ler aracılığıyla temsil edilecek.