Goldman Sachs, Müşterilerine Ethereum Vadelileri ve Opsiyonları ile İşlem Yapma İmkanı Sunmayı Planlıyor

Bloomberg tarafından dün (14 Haziran Pazartesi günü) yayınlanan bir rapora göre Goldman Sachs, müşteriye yönelik kripto hizmetlerini Ethereum (ETH) vadelileri ve opsiyonları ile işlem yapma imkanı sunarak genişletmeyi planlıyor. Goldman'ın dijital varlıklar başkanı Mathew McDermott'a atıfta bulunan yayın, hareketin önümüzdeki aylarda beklendiğini bildirdi.

Daha önce bildirildiği gibi, kurumsal yatırımcılar ve kendi müşteri tabanı arasında artan ilgi nedeniyle bu yıl kripto hizmetlerini yeniden başlatacağını açıklayan banka devi, son günlerde kripto alanındaki yatırımlarını artırmak için harekete geçti. Bu hareketlerden bazıları şu şekilde;

  • Goldman, McDermott'un veri girişiminin yönetim kuruluna katıldığı bir anlaşma olan Coin Metrics için 15 milyon dolarlık bir finansman turuna öncülük etti.
  • Goldman, Blockdaemon'un geçen hafta açıklanan A Serisi turundaki yatırımcılar arasında yer aldı ve Goldman toplam 28 milyon dolara 5 milyon dolar katkıda bulundu.

McDermott, yaptığı bir açıklamada bu yatırımlarıyla ilgili şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Stratejik yönümüze uyan bir dizi farklı şirkete bakıyoruz.”

Aynı zamanda Mart ayında, ikinci çeyrekte özel varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto yatırım araçlarını sunmayı hedeflediğini bildiren Goldman, Nisan ayında ise Bitcoin’i yıllık (YTD) varlık getirileri raporuna eklemişti.