JPMorgan, Perakende ve Kurumsal Bitcoin Akışının 1. Çeyrekte Dengelendiğini Açıkladı

JPMorgan tarafından yapılan bir analizde, kurumsalda ve perakendedeki Bitcoin akışı 2021'in ilk çeyreğinde dengelenmiş olarak gözüküyor.

Square ve PayPal üzerinden perakende Bitcoin akışlarını ve CME Group'un Bitcoin vadeli işlem piyasası üzerinden kurumsal akışları izleyen yatırım bankası, perakendenin, kurumsal akış durgunken, önceki çeyreğe göre mevcut çeyrekte büyük bir ivme yakaladığını söyledi. Analiz sonucu şu şekilde bir açıklama yapıldı:

“2020'nin 4. çeyreğinde Bitcoin akış resmine kurumsal yatırımcılar hakimken, 2020 yılının 3. çeyreğini yansıtan cari çeyrekte perakende ve kurumsal yatırımcılar arasında akış resmi daha eşit bir şekilde dengelenmiş durumda.”

JPMorgan “akışı”, kurumsal ve perakende yatırımcı tabanlarına hitap eden hizmetlerden gelen aktiviteyi yansıtan bu kaynaklardaki satın alımlar olarak tanımlıyor. Bu veriler, bu iki kanaldan bir aktivite ölçüsü çıkarmayı sağlıyor. Verilere göre, bankanın PayPal için bir vekil olarak kullandığı ItBit’in günlük hacimleri, 2020'nin 4. çeyreği ile 2021'in 1. çeyreği arasında neredeyse iki katına çıktı. Bu arada, Square tarafından kolaylaştırılan Bitcoin ödemeleri de ikiye katlandı. Yine de, kurumsal alımlar 2020’nin 4. çeyreğin ile 2021’in ilk çeyreği arasında, aşağıdaki figürde gösterildiği gibi artış gösterdi. CME Group hacimleri ise biraz artarak 1.284'ten 1.449'a çıktı.

jp.png

Kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse; PayPal, 2020 yılının 4. çeyrek kazanç toplantısında, kripto para birimi satın alımlarının kullanıcılarının platformda kalmasına yardımcı olduğunu belirtmiş ve hesaplarına iki kat daha fazla giriş yaptıklarını duyurmuştu. Aynı şekilde Square de sadece 2020'nin 4. çeyreğinde 1.76 milyar dolarlık Bitcoin satışı gerçekleştirdiğini açıklamıştı ve 4. çeyrek brüt karının 41 milyon dolar olduğunu da eklemişti.