Kava, Chainlink Entegrasyonunu Duyurdu!

Cosmos SDK temelli DeFi (merkeziyetsiz finans) platformu Kava, Cosmos’un kısa süre önce piyasaya tanıttığı Blokzincirler Arası İletişim Protokolünü (Inter-Blockchain Communication System) sistemini kullanarak Chainlink’le gerçekleştirdiği entegrasyonu büyütüyor. Özellikle kurumsal müşterilere hizmet veren Kava, IBC’yi kullanarak Chainlink’in merkeziyetsiz veri feedlerini Cosmos ekosistemindeki diğer blokzincirler için de erişilebilir hâle getirmeyi amaçlamaktadır.

Kava ile Chainlink arasındaki Mayıs 2020’de başlayan bu birliktelik sayesinde Kava, Chainlink’in Fiyat Referans Veri oraclelarını blokzincirine dahil ederek ekosistemindeki kullanıcılara sunduğu hizmetleri genişletme fırsatı yakalamıştır. Yoluna daima yeni birlikteliklerle devam eden Kava, Blokzincirler Arası İletişim Protokolü ile yükselen merkeziyetsiz finans dünyası içerisinde kurumsal daha fazla müşteri çekerek ayak izini artırma niyetinin altını çizmektedir.

Chainlink yüksek kalite data kaynaklarına sahip blokzincirleri diğer blokzincirleri ve gerçek dünya verileriyle bir araya getiren bir ağdır. Bu ağda geliştirilen akıllı kontratlar merkeziyetsiz finans, sigortacılık ve oyun sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Chainlink'le ilgili detaylı bilgiye Chainlink Nedir? yazımızdan ulaşabilirsiniz.