Mary Hard Forku Gerçekleştirildi, Cardano Artık Çok Varlıklı Bir Blokzincir Haline Geldi

Geçtiğimiz haftalarda Youtube üzerinden canlı yayın yapan Cardano (ADA) kurucusu ve aynı zamanda Ethereum’un eski eş kurucularından biri olan Charles Hoskinson, uzun süredir merakla beklenilen Hard Fork Combinator (HFC) etkinliğinin tarihini duyurmuştu. Testlerin 24 Şubat Çarşamba günü tamamlanacağını ve ağ yükseltmesinin 1 Mart’ta gerçekleştirileceğini belirten Hoskinson, Mary hard forku (sert çatallanması) ile alakalı merak edilen detayları da paylaşmıştı. 25 Şubat Perşembe günü ise, Mary protokol güncellemesinin 1 Mart için tamamen doğrulandığını duyurmuştu.

Kısa süre önce piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para birimi olan ADA’yı çalıştıran Cardano blokzinciri, dün (1 Mart Pazartesi günü) gerçekleştirdikleri hard fork (sert çatallanma) ile çok varlıklı bir zincir haline geldi. Mary adlı hard fork, kullanıcıların tıpkı ADA'nın yaptığı gibi Cardano'da yerel olarak çalışan yeni tokenler oluşturmasına izin verecek. Cardano'nun arkasındaki şirket olan IOHK'nın kurucusu Charles Hoskinson, hard fork'u önizleyen bir video güncellemesinde hareketi “tarihi” olarak nitelendirdi.

Mary hard forkunun tamamlanması ardından IOHK, Twitter üzerinden şu şekilde paylaşımlarda bulundu:

“GÖREV TAMAMLANDI! Cardano ‘Mary’ protokol güncellemesinin bu akşam 21:44:51 UTC'de yönetilen bir hard fork birleştirici (HFC) olayı aracılığıyla Cardano ana ağına başarıyla uygulandığını doğrulayabiliriz. Cardano ADA'da heyecan verici yeni bir çoklu varlık döneminin başlangıcına hoşgeldiniz”

"Önemli bir dönüm noktası olan bu güncelleme, yerel token işlevselliği ve çoklu varlık desteğinin temel Goguen özelliklerini tanıtıyor. Cardano için önemli bir yapı taşı ve heyecan verici yeni kullanım durumlarının temellerini oluşturuyor.”

“ADA sahipleri bugün yeni bir Daedalus Flight sürümünü indirebilir veya yeni özellikleri kontrol etmek için en güncel Yoroi'yi kullanabilir. Flight programımızdaki son kabul testinden sonra, tam Cardano token kayıt entegrasyonları ile yeni bir Daedalus gelecek.”

Önümüzdeki hafta veya iki hafta içinde yerel tokenler ile ilgili neler bekleyeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

An itibariyle, ağda şu ana dek 250'den fazla dijital varlık üretildi.