MyNeighborAlice (ALICE)-banner-imageKoin İncelemeleri

MyNeighborAlice (ALICE)

Projenin Adı: MyNeighborAlice

Projenin Belirteci: ALICE

Projenin İnternet Sitesi: https://www.myneighboralice.com/

Projenin Twitter Adresi: https://twitter.com/MyNeighborAlice

Projenin İzahname Adresi: Projenin izahname adresi için buraya tıklayabilirsiniz.


MyNeighborAlice Nedir?

MyNeighborAlice (ALICE), oyun içerisinde sanal adaların satın alınabildiği, dünyaca ünlü Animal Crossing oyunundan ilham alınarak yapılmış bir inşaat oyunudur. Oyun deneyiminin tadını çıkarmak ve eşsiz token (NFT) toplamak isteyen oyuncular için bir ekosistemdir. Oyunda, her oyuncu bir avatar ile temsil edilir ve oyuncular, avatar aracılığıyla başkalarıyla etkileşime girebilir, ayrıca avatarı farklı varlıklar yükleyerek değiştirebilirler. Oyunda, oyuncular pazar yerinden sanal arsalar satın alabilirler. Her bir arazi parçası NFT tokenleri şeklinde temsil edilmektedir. Oyuncular, oyun içindeki satın alımlarda, sanal topraklarını inşa etmek için yapacakları inşaatlarda ve pazar yerindeki sebze, eşya gibi her türlü alışverişte ALICE token kullanmaktadır. MyNeighborAlice, oyuncuların NFT’lerini kiralayıp faiz kazanmalarını sağlayacak teminat destekli NFT’ler ve NFT kiralamaları da sunmayı planlamaktadır.


MyNeighborAlice Neler Sunmaktadır?

MyNeighborAlice, oyunlarıyla tanınan interaktif bir oyun stüdyosu olan Antler Interactive'in ana yapısıdır. Oyunu yeni bir niteliksel düzeye getirmek için Alice Antler İnteraktif Chromia platformundan yararlanarak gelişmiş blokzincir ve oyun içi DeFi özelliklerini etkinleştirmektedir.Örneğin, MyNeighborAlice, NFT'ler ile teminatlandırma ve geri alımlar gibi DeFi özelliklerine de sahiptir. Oyun platformunun arsa satışlarından, gelirler elde etmektedir.

MyNeighborAlice oyunu ücretsizdir ancak oyun içerisinde, oyun geliştikçe satın almalar mevcuttur. Oyun, hayvanların ve insanların bir ada kompleksinde oyuncu tarafından geliştirilmesi ile ilerliyor. Bu çiftçilik oyununda, belirli oyun içi varlıklara veya NFT'lere erişim, oyuncunun biriktirdiği deneyim puanlarına dayalı olarak gelişiyor. Oyuncu "nadir" bir oyun içi varlığa ulaştığında, onu olduğu gibi saklayabilir veya ALICE tokenı elde etmek için satmayı seçebilir. Örneğin, belli bir oyun seviyesi ve üzeri oyuncular için nadir bir korkuluk varlığı elde edilebilir, nadir olması nedeniyle piyasada iyi bir fiyata satılabilir, bu da oyuncuları bu nadir varlığı elde edebilme şansı için deneyim puanlarını artırmaya teşvik etmektedir.

Oyunda yer alan sanal adalar oyun için önemlidir çünkü sınırlı şekilde arsa almaya izin verildiği için her bir arazi parçası NFT şeklinde temsil edilmektedir. Bu arsalar üzerine oyuncular ev, bahçe, çiftlik inşaa edip oyun içi satın almalar ile adalarını geliştirebilirler. Oyun içerisinde oyunculara verilen görevler tamamlandıkça oyuncular token kazanabilmektedir. Oyuncular oyun içi pazarda arazilerini, evlerini, hayvanlar ve bitkiler gibi diğer oyun içi öğelerin ticaretini yapabilirler. Oyunda her oyuncu bir avatar ile temsil edilir ve oyuncular avatar aracılığıyla başkalarıyla etkileşime girebilir. Oyuncular ayrıca oyun içi satın alma yöntemi ile avatara farklı özellikler yükleyerek avatar karakterlerini geliştirebilirler. Örneğin, oyuncular, avatarlarını kozmetik öğelerin yardımıyla özelleştirebilir ve kişiselleştirebilir ve ona farklı varlıklar yükleyerek değiştirebilirler. Alice, adı verilen tokenlar oyunun ana para birimidir. Oyuncuların NFT’lerini takas etmelerini, arazileri satın alarak, oyunu geliştirmelerinin ilk aşamalarında teminatlandırma, geri satın alma ve stake etme ( kilitleme) gibi belirli DeFi ürünlerini kullanmaya imkan sağlamaktadır. MyNeighborAlice, oyuncuların ortak bir hedef üzerinde çalışması ve eğlenceli aktiviteleri tamamlamak için kaynaklara katılması için çeşitli olanaklar sağlamaktadır. ALICE tokena sahip olan kullanıcılar, teklifler ve oylama yapıları ile merkezi olmayan bir organizasyon aracılığıyla yönetim sürecine dahil olurlar. Oyuncular, oyundaki görevleri tamamlayarak ALICE tokenları kazanabilirler. Teoride, sadece 20 ALICE yatırarak bir arsa kazanabilirsiniz ancak fazladan ALICE veya CHR'yi stake (kilitleme) etmek ekstra biletler üretecek ve oyunculara daha yüksek seçilme şansı verecektir. Kullanıcılar, günde bir kez stake edilen 1 ALICE başına bir ek bilet almaktadır. Bu tasarım, kullanıcının oyuna katılımını teşvik etmeyi artırmaktadır.

ALICE token aşağıdaki işlevlerde kullanılmaktadır;

Oyun İçi Para Birimi: Oyunda ve ALICE’in pazarında varlıklar ve özel beceri setleri satın alma.

Yönetim: Öneriler ve oylama yapıları (ör. Platform işlemleri ve geliştirme) ile Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon (DAO) aracılığıyla yönetim sürecine katılma.

Stake (Kilitleme): Platform gelirlerinin bir yüzdesini (ör. Arsa satışları, varlık satışları ve işlem ücretleri) kazanmak için ALICE token’larını stake (kilitleme) etme imkanı.

Oyuncu Teşvikleri: Oyuncular, oyundaki görevleri tamamlayarak ALICE tokeni kazanabilirler. Bu tasarım, kullanıcının oyuna katılımını teşvik etmek içindir.


MyNeighborAlice Teknolojisi

Temel olarak, MyNeighborAlice, blokzincir teknolojisini ve NFT'leri kullanan bir oyundur. İki ana hedef pazarı vardır. Bunlar, yeni çok oyunculu oyunlar oynamak isteyenler ve kripto para meraklılarıdır. ALICE, oyun ve kripto dünyasını bir araya getirerek, NFT'lerin kullanım alanlarını ilgi çekici hale getirmiştir. ALICE bir ERC20 tokenı olarak yansıtılan ALICE adı verilen oyun içi para birimidir. NFT'leri oluşturmak için bir dizi farklı belirteç standardı vardır ancak Ethereum tabanlı ERC-721 ve ERC-1155 standartları en popüler olanlardır. MyNeighborAlice’ de NFT'ler, daha eksiksiz şekilde verilerin depolanmasına izin veren ve çoğu normal NFT'den daha fazla esnekliğe sahip olan Chromia Originals NFT standardı altında oluşturulur.
ALICE tokenı, Enjin Coin (ENJ), Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA), vb. gibi işlev gören blokzincir tabanlı bir varlıktır, değeri tutabilir ve alış-satış işlemlerinde kullanılabilmektedir.

MyNeighborAlice oyunu, Steam oyun platformu ve Alice resmi web sitesi üzerinden erişim sağlanabilmektedir. Oyuna ilk başlangıç olarak oyun avatarını tasarlıyorsunuz. Avatarınızın cinsiyetini, dış görünüm özelliklerini ve kıyafetlerini belirledikten sonra avatarınız artık ada kısmına geçiyor. Ada kısmında başlangıç olarak seviye ilerletebilmeniz için belli miktarlarda oyun içi para verilmektedir, bu verilen para ile market kısmından adanızı geliştirmek için ev, inek, çit ve benzeri satın alımlar gerçekleştiriyorsunuz. Oyunda temel karakterler vardır bunlar; Alice, Ayı Bjorn, arıcı Bob, Tüccar Ivan. Oyuna kendi avatarınız ile başlayarak oyun ilerledikçe temel karakterler ile devam ediyorsunuz. Oyuncular, eğlenceli görevler ve diğer aktiviteleri tamamlayarak oyun boyunca ilerleyerek adalarını geliştirmektedirler. Oyunun sahip olduğu özelliklerden biri de, oyuncuların ortak bir hedef üzerinde çalışmasına ve aktiviteleri tamamlamak için kaynaklara katılmasına izin veren Paylaşılan Görevler veya Topluluk Etkinlikleridir.


MyNeighborAlice Ekip ve Şirket

MyNeighborAlice, portföyünde Krystopia ve SURVIVE: The Deus Helix dahil olmak üzere birçok popüler oyun bulunan mobil ve VR odaklı bir oyun stüdyosu olan Antler Interactive tarafından geliştirilmektedir. Şirket, Credit Suisse ve Accenture gibi önde gelen küresel firmalarla deneyimine sahip bir finans uzmanı olan Antler Interactive CEO’su Anna Norrevik tarafından yönetilmektedir.


MyNeighborAlice Dijital Varlık Ekonomisi

MyNeighborAlice platformu, yerleşik bir borç verme ve borç alma ekonomisine sahiptir. Oyuncular, bir getiri karşılığında NFT'lerini ödünç verebilir veya başkalarından ödünç alabilmektedir. ALICE, borç verenlerin tokenlarını her zaman geri almasını sağlamak için akıllı sözleşmeler kullanarak bunu güvenilir bir sistem haline getirmektedir. Oyuncular ayrıca NFT'leri ve ALICE tokenlarını oyun içi pazaryeri veya Treasureland gibi çeşitli blokzincirlerde diğer harici NFT pazar yerleri aracılığıyla doğrudan satın alabilir veya satış yapabilmektedir.

ALICE ayrıca, her NFT'nin satın alma fiyatının bir kısmının NFT ile ilişkili özel bir hesaba kilitlendiğini gören benzersiz bir özellik sunar. Örneğin, biri 1 ETH karşılığında 1 NFT satın alabilir, bunun %10'u ilgili NFT hesabında kilitlenir ve NFT yakılırsa daha sonra alınabilir. Bu içsel değer, NFT'lerin her zaman en azından sabit bir minimum değeri korumasını sağlar ve DeFi kredi uygulamalarında teminat olarak da kullanılabilir. Maksimum arzı 100.000.000 ALICE olan MyNeighborAlice şu anda dolaşımdaki arzı 23.000.000 ALICE’dir.


MyNeighborAlice İş Birlikleri

MyNeighborAlice, oyuncuların pazarda oyun içi öğeler ve NFT'ler satın almak ve yarışmalar ve görevler sırasında ödül olarak kazanmak için kullandıkları bir oyun içi para birimidir. Yaygınlığını arttırmak için birçok iş birliğine imza atmıştır. Bunlardan biri The Sandbox ile olan iş birliğidir. The Sandbox evreninde oynanabilecek karakterleri yayınlayarak Metaverse'e bir Alice, mahalle kısmı eklenip oyuna yenilik katmıştır. Bir diğer iş birliği ise Ankr, Alice ve onların doğrulayıcı (node) operatörleri için altyapı desteği sağlamıştır. Doğrulayıcı altyapısı ile oyuncular ve token sahipleri, token yönetim sürecine ve NFT değişim pazar yerine katılmaları için desteklenmektedir. Ankr'ın desteği ile oyuncular, geleneksel oyunlara kıyasla kullanıcı deneyiminden ödün vermeden merkezi olmayan oyun ve NFT'lerin keyfini çıkarabilmektedir.

Ayrıca, Mart 2021’de, Kyros Ventures, Coin98 Ventures, Asymm Ventures, Augment Ventures, Btx Capital, Genesis Block, Rarestone Capital, Neo Global Capital ve X21 Digital gibi birçok önemli finansman girişimi ile yatırım turu gerçekleştirmiştir.


MyNeighborAlice Değerlendirmesi

MyNeighborAlice, halka açık bir uygulama yaratmaya yönelik güzel bir projedir. Yönetim modeli ve DAO yönleri oyuncular ve yatırımcılar için ilgi çekicidir. Oyun asla bitmeyen bir anlatımla “sonsuza kadar yaşayacak” şekilde tasarlanmıştır. MyNeighborAlice, blokzincir oyuncuları için bir oyun olarak görülmemelidir. Oyun büyük bir küresel oyuncu kitlesine sahiptir. MyNeighborAlice blokzincir ve oyun dünyasını bir araya getiren eşsiz projelerden biridir. Hem oyun deneyimini hem de blokzincir üzerinde merkeziyetsiz bir yapıda getiri elde etme imkanını bir arada sunmaktadır. Bu açıdan benzerlerine kıyasla öne çıkan özelliklere sahiptir. MyNeighborAlice gelecek projelerini ve oyun içi geliştirmelerini devam ettiği sürece blokzincir oyunları arasında önemli yer edinmeye devam edecektir.