NEAR Protocol, Zincirler Arası Birlikte Çalışabilirlik için Ethereum Köprüsünü Başlattı

Blokzincir projesi NEAR Protocol, zincirler arası birlikte çalışabilirliği mümkün kılmak için Rainbow adlı Ethereum köprüsünü başlattığını duyurdu. Rainbow sayesinde Ethereum ve NEAR blokzincirleri arasında ERC-20 tokenlerinin aktarılmasına izin verilecek.

NEAR, Pay İspatı (PoS) mutabakatı kullanan bir blokzincirdir ve ölçeklenebilirlik çözümü olarak dinamik bir parçalama (sharding) yaklaşımını kullanır. Bu tür ölçeklendirme çözümleri, Ethereum üzerindeki yükü azaltmaya yardımcı olacaktır. NEAR kurucu ortağı Illia Polosukhin, kullanıcıların köprü ile daha hızlı işlem onay sürelerinden ve daha düşük ücretlerden yararlanabileceğini söyleyerek şu şekilde bir açıklamada bulundu:

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ve eşsiz token (NFT) alanlarındaki yenilik, Ethereum ağına olan talebi artırdı ve işlem ücretlerini rekor seviyelere yükseltti. Köprü, NEAR ve Ethereum arasındaki ekonomileri birleştirmeye izin veriyor. Geliştiricilerin Ethereum'da yeni deneyimler oluşturmalarına izin verirken, Ethereum'daki kullanıcıların onlarla sorunsuz bir şekilde etkileşime girmesine ve NEAR'den gelen ekonomik aktivitenin Ethereum'un DeFi'sine geri dönmesine izin veriyor.”

NEAR’ın, gelecekte daha fazla köprü kurmayı planladığını dile getiren Polosukhin, Cosmos ve Polkadot ekosistemleriyle bağlantı kurmayı hedeflediklerini de belirtti.