Reddit'in Yeni Hedefi XRP %86 Arttı

Geçtiğimiz hafta GameStop hisselerinin birkaç gün içerisinde %1800’den fazla artmasına neden olan pump hareketi dikkatleri Reddit topluluğuna ve özellikle Reddit’in r/Wallstreetbets adlı alt forumuna çekmişti. Borsa tüyolarının ve tartışmalarının döndüğü bu grupta başlayan hareket GameStop ve AMC hisselerinin muazzam artışı ve Melvin Capital gibi devasa fonların milyarlarca dolar kaybetmesine sebep olmuştu.

Aynı alt forumun kripto para tartışmaları üstüne kurulu r/Satoshistreetbets adlı yan oluşumu GameStop olayının hemen ardından Dogecoin’i işaret ederek 29 Ocak günü DOGE’un %1000’e ulaşan inanılmaz bir artışla ATH yaparak 0.078 dolara kadar çıkmasına sebep olmuştu. Benzer şekilde 27 Ocak tarihinde bu oluşum radarına takılan Stellar (XLM) da günlük %67 bir artış göstererek 0.38 dolar değerine ulaşmıştı.

Tüm bunların ardından görünüşe göre r/Satoshistreetbets’in ilgisini en son çeken kripto varlık ise XRP olmuştur. Topluluğun hareketi neticesinde 30 Ocak tarihinde 0.28 dolar gibi bir değerle güne başlayan XRP, %86’lık bir artışla 0.51 dolara kadar yükselmiş ve ardından aynı gün içerisinde 0.41 dolara düşmüştür. 31 Ocak itibarıyla da yüksek seviyesini korumaya devam eden XRP gün içerisinde 0,48 dolara kadar işlem görmektedir.

Geçtiğimiz ay içerisinde SEC olarak da bilinen Amerika Birleşik Devletleri Borsa ve Menkul Kıymetler Komitesi tarafından kayıt dışı menkul kıymet satışı gerçekleştirerek kazanç sağladıkları gerekçesiyle Ripple’ı ve bazı üst yöneticilerini dava ettiğini açıklamıştı. Bu suçlama SEC’in XRP’yi bir para biriminden ziyade menkul kıymet olarak görmesine dayanmaktadır. Ripple ise sürecin başından beri XRP’nin bir para birimi olduğunu savunmaktadır. Süreç içerisinde ciddi değer kaybı yaşayan Ripple, kısa süre önce federal mahkemeye ilk savunmasını vererek, kripto para olduğu iddiasını yinelemiştir. Dava bütün kripto camiası tarafından yakinen takip edilmekle birlikte Ripple lehine bir sonuç çıkması durumunda bunun XRP fiyatlarına da olumlu etkileri olacağı tahmin edilmektedir.