Tether Sabit Koini Artık Avalanche Blokzincirinde

Sabit koin ihraççısı Tether, USDT tokenini Avalanche ağında başlatmaya hazırlanıyor ve bu da onu faaliyet gösterdiği dokuzuncu blokzincir ağı yapıyor. Bu dokuz blokzincir arasında Algorand, Avalanche, Bitcoin Cash'in Basit Ledger Protokolü, Ethereum, EOS, Tron ve Solana gibi büyük projeler bulunuyor.

Avalanche teknolojisini kullanarak USDT üretmeye başlayacak olan Tether’in CTO'su Paolo Ardoino, USDT'nin Avalanche ağındaki lansmanının Haziran ortasında beklendiğini söyledi. Geçtiğimiz ayın sonlarında bildirdiğimiz üzere, Ethereum'un yüksek gas (yakıt) ücretleri, USDT'yi Tron gibi diğer zincirlerde daha popüler hale getirdi ve TRC20-USDT'deki toplam dolaşım miktarı, Ethereum tabanlı USDT'nin arzını ve piyasa değerini aştı.

Bu durum ile ilgili yorumlarını dile getiren Ardoino, Ethereum'un gas ücretleri ortalama olarak yüksek kalırsa, bu eğilimin devam edebileceğini söyledi ve şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Avalanche’ın popülaritesi giderek artıyor. Avalanche, Ethereum Sanal Makinesi’nin (EVM) desteğine sahiptir ve merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinin daha düşük ücretlerden yararlanması için kolayca kendi ağına geçmelerine izin verir.”