Raven Coin (RVN) Neden Yükseldi? - 05.09.2022

Ethereum’da The Merge süreci yaklaştıkça Ethereum üzerinde madencilik faaliyetinde bulunan ağ paydaşları fikir birliği değişikliği sebebiyle artık madencilik işlemlerini gerçekleştiremeyecek. Ethereum bu süreçte bir iş ispatı oluşturan fikir birliği mekanizması olan PoW (Proof of Work) yerine PoS (Proof of Stake) fikir birliğine geçiş sağlıyor.

Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Ethereum’daki dev güncelleme öncesi PoW ile madencilik yapan Ethereum ağı paydaşları farklı PoW zincirlerine yönelmeye başladı. Ethereum ağındaki yapıya benzer şekilde en kazançlı yolu aramaya başlayan madencilerin bu konudaki tercihleri Ethereum Classic ve Raven Coin olmuş gibi görünüyor. Özellikle ağustos ayı içerisinde ETC ve RVN fiyatında yaşanan yüksek volatilite bu veriyi doğrular nitelikte. Ek olarak, Ethereum Classic ağı işlemci gücü de ağustos ayı içerisinde en yüksek seviyelerine ulaştı.

Ethereum Classic sonrası en dikkat çeken PoW projesi ise Raven Coin oldu. Raven aynı zamanda projenin her zaman PoW ile çalışacağını ve Ethereum madencilerini ağa beklediklerini dile getiren bir topluluk mesajı yayımladı. Raven Coin’in özellikle ağustos ayı itibarıyla işlemci gücünde yaşanan yüksek volatilite de ağdaki hareketliliği göstermekte.


Resim6.png