Theta Fuel (TFUEL)-banner-imageKoin İncelemeleri

Theta Fuel (TFUEL)

Projenin Adı: Theta Fuel

Projenin Belirteci: TFUEL

Projenin İnternet Sitesi: https://www.thetatoken.org/

Projenin İzahname Adresi: Projenin izahname adresi için buraya tıklayabilirsiniz.


Theta Fuel (TFUEL) Nedir?

Theta Fuel (TFUEL), merkezi olmayan video ve veri dağıtımında yardımcı program token olarak hizmet veren Theta blokzincirindeki ikinci tokendir. Aynı zamanda theta ağında gas (yakıt) olarak kullanılmaktadır. Aktarıcılar, ağdaki diğer kullanıcılara aktardıkları her video akışı için TFUEL kazanır. Theta, altyapısı ile kullanıcıların daha kaliteli video akış hizmetlerine erişmesine olanak tanırken içerik oluşturucular da daha yüksek kazanç elde ederler. Sistem içindeki ödüller TFUEL tokenleri şeklinde ödenmektedir. Kullanıcılar hem ağ içeriklerine erişmeye hem de ağ kaynaklarını paylaşmaya teşvik edilmektedirler. THETA ağı stake (kilitleme) ve güvence altına almak için kullanılırken, TFUEL ağın mikro-işlemlerini ve operasyonlarını güçlendirmek için kullanılır. Bu, video akışını paylaşmak için aktarıcılara yapılan ödemeler, akıllı sözleşmeleri dağıtmak, bunlarla etkileşim kurmak, NFT'ler ve (merkeziyetsiz finans) DeFi uygulamaları ile ilgili ücretler gibi Theta blokzincirindeki tüm işlemleri güçlendirmek için kullanıldığı anlamına gelmektedir.


Theta Fuel Neler Sunmaktadır?

Theta Fuel, Theta blokzincirinin yakıtıdır ve bu nedenle kısmen Ethereum veya NEO'daki gas ile karşılaştırılabilir. TFUEL, bir video akışını paylaşmak veya akıllı sözleşmeleri dağıtmak, bunlarla etkileşim kurmak için aktarıcılara yapılan ödemeler gibi zincir üstü işlemlere güç sağlar. Aktarıcılar, ağdaki diğer kullanıcılara aktardıkları her video akışı için TFUEL kazanır. Theta ekosisteminin en heyecan verici kısımlarından biri kesinlikle Theta ile çeşitli şekillerde bir miktar TFUEL kazanılmasıdır. Bunun temel bir bileşeni, protokolün Pay İspatı (PoS) algoritmasına dayanan stake (kilitleme) etmedir. TFUEL, önbelleğe alma, node kurma veya etkileşimde bulunmayla akıllı sözleşmeler oluşturma gibi işlemler için bir ödeme aracı olarak hizmet eder. Bununla birlikte, örneğin THETA'yı stake (kilitleme) ederek, diğer kullanıcılara önbelleğe alma gücü sağlayarak veya Theta.tv platformuyla etkileşim kurarak da kazanılabilir.


Theta Fuel (TFUEL) Teknolojisi

Theta'nın ana kullanım durumu, video akışını, veri dağıtımını merkeziyetsiz hale getirerek endüstri katılımcıları için daha verimli, uygun maliyetli ve adil hale dönüştürmektedir. Ağ, Theta (THETA) ve Theta Fuel (TFUEL) olarak bilinen iki yerel token ile yerel bir blokzincir üzerinde çalışır ve dahili ekonomiye güç verir. TFUEL, topluluk tarafından işletilen binlerce Guardian düğümü ve Google, Binance, Blokzincir girişimleri, Gumi ve Samsung dahil olmak üzere kurumsal doğrulayıcılar tarafından desteklenmektedir. Video yayınlarını, son izleyici olarak tanımlanan platform kullanıcılarına ulaştırmak için bir altyapı sağlamaktadır. Günümüzdeki tipik İçerik Dağıtım Ağı sağlayıcıları coğrafi olarak izleyicilere yakın olması gerekliliği ile dünyanın birçok noktasında veri merkezleri oluşturmaktadır. Bu da az gelişmiş, coğrafi olarak uzak ya da yeterli altyapıya sahip olmayan bölgelerde bulunan izleyiciler için sorun teşkil etmektedir. Genellikle dalgalı video yayınlar ve kötü görüntü kalitesi gibi olumsuz kullanıcı deneyimine sebep olmaktadır. Bu sebeple de mevcut sistem video yayın endüstrisinin en büyük sorunu konumundadır. Theta’nın bu soruna karşı çözümü, bant genişliğini paylaşan kullanıcılardan oluşan bir eşten eşe (P2P) ağ oluşturmaktır. Theta Network, uçtan uca yeni bir blokzincir sunmaktadır. Bu yeni blokzincir yeni nesil eşler arası bir mimariye sahiptir. Theta Network üzerinde çalışan Theta Fuel ise, merkezi olmayan video yayın platformuna güç sağlamak amacıyla oluşturulmuş açık kaynaklı bir protokoldür. Espor, müzik, TV, film, eğitim ve kurumsal konferanslar gibi platformun üzerinde kurulabilecek merkezi olmayan akıllı uygulamalara (dApps) izin vermektedir.

araştırma-görs-1_(1).jpg


Theta Fuel (TFUEL) Ekip ve Şirket

Theta Fuel ve buna bağlı olarak tüm Theta ekosistemi, 2017 yılında Mitch Liu ve Jieyi Long tarafından ortaklaşa kuruldu. Mitch Liu, oyun sektöründe uzun yıllardır yer almaktadır. Kendisi Gameview isimli mobil sosyal oyun stüdyosunun kurucu ortağı ve aynı zamanda Theta protokolündeki ilk DApp (merkeziyetsiz uygulama) olan e-spor platformu Sliver.tv adlı oluşumunun da kurucu ortağıdır. Jieyi Long, tasarım otomasyonu, oyun, VR ve büyük ölçekli dağıtılmış sistemlerde benzer deneyimi takip eden Theta'nın ikinci kurucu ortağı ve CTO'sudur.


Theta Fuel (TFUEL) Dijital Varlık Ekonomisi

Theta ekosisteminde iki madeni para vardır; THETA ve TFUEL. Her iki kripto parada Theta blokzincirinde etkileşim için ana araçlar olarak kullanılır, ancak farklı işlevlere hizmet eder. TFUEL, Theta Network’te Ethereum gas (yakıt) ücretlerine benzer şekilde çalışmaktadır. Toplam TFUEL arzı 5.000.000.000’dır. Theta Network ICO’sunda toplam 20.000.000 USD toplanmıştır. Şu anda dolaşımda 5.232.675.200 TFUEL token bulunmaktadır ve bu tokenler stake (kilitleme) ödülleri için yeni TFUEL üretildiğinden her yıl büyümektedir.


Theta Fuel (TFUEL) Değerlendirmesi

Theta'nın ana kullanım durumu, video akışını, veri dağıtımını merkezi olmayan hale getirerek endüstri katılımcıları için daha verimli, uygun maliyetli ve adil hale dönüştürmektedir. Ağ, Theta (THETA) ve Theta Fuel (TFUEL) olarak bilinen iki yerel token ile yerel bir blokzincir üzerinde çalışır ve dahili ekonomiye güç verir. Theta'nın avantajları; öncelikle izleyiciler daha kaliteli akış hizmetiyle ödüllendirilir. İçerik oluşturucular kazançlarını artırır. Aracılar, video platformları, altyapı oluşturmada tasarruf sağlar ve reklam, abonelik gelirlerini artırır. Ödüller TFUEL tokenleri şeklinde geldiği için kullanıcılar hem ağ içeriğini izlemeye hem de ağ kaynaklarını paylaşmaya teşvik edilir. Platform açık kaynaklıdır ve token sahipleri, birçok pay ispatı (PoS) tabanlı blokzincir ekosisteminde olduğu gibi yönetişim yetkileri alır. Theta, video, veri ve hesaplamaya ek olarak, tam özellikli EVM uyumlu akıllı sözleşme platformunda DeFi ve NFT'ler gibi merkezi olmayan uygulamaları (DApp'ler) başlatmak isteyen geliştiricilere hizmet vermektedir. Bu sebeple alanında önemli bir açığı kapatan Theta projesinin yakıtı TFUEL, ekosistemin gelecek vaadeden projelerinden biridir.